diumenge, 8 de gener del 2012

RECERCA BIOMÈDICA A CATALUNYA


Durant els últims anys, la investigació de la biomedicina ha augmentat considerablement arribant a assolir un nivell força semblant al de països més avançats europeus com Alemanya, França, el Regne Unit, etc. Tot i això, un dels principals problemes que existeixen i que s’intenta resoldre a l’hora de parlar d’investigació a Catalunya és la falta de patents, per culpa la insuficiència de fons per investigar i millorar els modes d’investigació.


Per augmentar aquesta investigació cada any es fa un ajut econòmic que permet impulsar projectes de recerca liderats per científics que treballen a les principals institucions catalanes encarregades de duu a terme la recerca biomèdica. Un clar exemple d’aquest impuls i d’aquesta col·laboració, han estat una xifra de 84.751.412 euros invertits en un nombre de 565 projectes de recerca des del 1992 fins el 2009, i encara se’n fan més. S’intenta que cada any el projecte sigui diferent, per això sempre es fa una presentació de projectes dels quals es tria al qual aniran tots els diners recaptats per La Marató.
Catalunya dintre el món posseeix un lloc força elevat en el tema dels trasplantaments, és una de les pioneres en molts tipus de trasplantaments d’òrgans, com el de ronyó, fetge, cor o pàncrees, tot i això hi ha més no sempre es pot satisfer tot l’àmbit ja que hi ha més persones necessitades d’òrgans que no pas donants. Cada any aquest tipus d’investigació va en augment, perquè es milloren els mètodes de trasplantament, també comencen a fer-ne d’òrgans els quals no se n’havia practicat amb anterioritat, o fins i tot ossos. També s’ha avançat molt en la matèria del rebuig del pacient respecte l’òrgan trasplantat, això provoca un greu problema, ja que la persona pot arribar a morir, per tant la recerca biomèdica també enfoca els seus avenços a millorar les maneres de tractat el rebuig i intentar impedir-lo o disminuir força.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada